Kategoriat
tech

Tech4Dogs – Koirateknologian tapahtuma

Tech4Dogs oli Tampereen ja Helsingin yliopistojen vuonna 2018 järjestämä koirateknologian tapahtuma, lajissaan Suomen ensimmäinen.

Tech4dogs oli ennenkaikkea verkostoitumistapahtuma, ja suunnattu yrityksille jotka kehittävät teknologisia tuotteita ja ratkaisuja koirille ja heidän omistajilleen. Tapahtumassa kohtasivatkin toisensa yli 100 toimijaa yli 70 organisaatiosta.

Koirateknologian laajamittainen käyttöönotto on vasta alkuvaiheessa. Omistajathan ovat jo tottuneet etäyhteyksiin, hyvinvointisovelluksiin ja älypukineisiin, viimeisimpänä esimerkkinä suomalaisinnovaatio Oura-älysormus.

Nyt tätä teknologiaa kehitetään kasvavissa määrin myös koirille sovellettuna.

Tech4Dogs tapahtumassa esiteltiin muun muassa videoyhteydellä toimivaa etäeläinlääkäriä, koirien aktiivisuusmittaria, sekä käyttäytymistä ja hyvinvointia seuraavaa mobiilisovellusta.

Tapahtuman taustalla oli Turre & Toivoset 2.0: Varustelusta vuorovaikutukseen -tutkimushanke. Tämän projektin tavoitteena on ollut kehittää Suomeen uudenlaista teknologiaklusteria lemmikkieläinten älyratkaisujen ympärille.

Projektia rahoitti yliopistojen lisäksi Business Finland. Mukana toteutuksessa oli myös useita lemmikkialan organisaatioita ja yrityksiä.

Myös YLE:n aamu-tv:ssä esiteltiin tapahtumaa, voit katsoa videon alta: